2009. március 27., péntek

Barlangtól barlangig

Február 8-án a Budai-hegységben került leboyolításra a Barlangtó barlangig elnevezésű teljesítménytúra. A szombati Margita 20-at bemelegítésnek szántuk a maga csekély szintkülönbségével, viszont ez a 21 km már komoly erőpróbának számított. Persze nem találtam használható track-et a neten, s útvonalat tervez még nem tudtam (akkor, de most már igen, yeaaahhh).
megint az utolsók között sikerült elindulnunk, s az egész úgy kezdődött, hogy már a Szemlőgeyi-barlang után rögötn eltévedtünk. Fogalmam sem volt, hogy kell városban használni a GPS-t, úgyhogy a jól bevált módon kérdezősködtünk, hogy mi merre is van.
Aztán végre megtaláltuk a Mátyás-hegyre vezető utat! Innentől térkpként már remekül ment a használat. Persze irtózatos tempót kellet mennünk, hogy a pontok be ne zárjanak. A hegyre még 15 perc hátránnyal értünk fel, de a Hármashatár-hegyre már 15 perc tartalékkal érkeztünk!
Van ám itten kondi!
Aztán lefele megint belassultunk, de a Nagyréten belehúztunk, s felfutottunk a Nagy-Hárshegyre.
Onnan Kis-Hárs-hegy, majd megint lefele. Át a városi részeken, fel a lépcsőkön és már ott is voltunk az utolsó pontnál. A barlangász srácoktól most már elfogadtunk egy kis forralt bor, majd uzsgyi, irány a cél!
15 perccel a szintidő előtt estünk be a Szemlőhegyi-barlangba, oklevél, kitűző, zsíroskenyér, tea.
Jó kis túra volt, ejszen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése